Jarní pozdravení

3. března 2017 v 13:28 |  Recepty
Posílám vám všem srdečný jarní pozdrav!

Skalku mi už přes týden zdobí sněženky. Včera se k nim ale přidaly i krokusy, sladký to ráj pro pilné včelky,
které na ně začaly okamžitě naletovat. A to už zkrátka není jen tak.

Jaro je tady!



A s jarem snad už zmizí i ta příšerná únava, která mě provázela poslední dva měsíce... Tím se moc omlouvám za to, že jsem tak málo chodila na vaše blogy, o tom svém ani nemluvím...
Věřím, že mě sluníčko dostatečně nabije a zase bude veseleji.

A možná mě, alespoň krátkodobě, povzbudí i úžasně vonící káva, čerstvě namletá v tomto retro mlýnku.
Mlýnek mi přinesl můj muž z nějakého stěhování - byl majetkem jedné staré paní, která zemřela, a nikdo ho nechtěl.
Tak je u mě :-). Původně jsem si myslela, že ho natřu a dodám mu nyní tak moderní patinu, nakonec ale zvítězila lenost. Zůstane takový, jaký je. Patinovaný je až až, a ještě k tomu to není žádná kašírka :-)







Také vám musí přihrát další recept, který je opět od Dity P. Musím říct, že její recepty mě zatím nikdy nezklamaly.
Pokud tedy chcete zkusit její kapustové karbanátky, tak tady je postup.


Kapustové karbanátky podle Dity P.

ingredience:
  • středně velká kapusta
  • sůl a pepř
  • 3 rohlíky nakrájené na kostičky
  • 120ml mléka
  • olej/sádlo
  • 1/2 cibule, nakrájené na drobno
  • 20g másla
  • 2 vejce
  • 100g vařeného uzeného masa, nakrájeného na drobno (nebo slanina)
  • 150g strouhanky
postup:
Kapustu propláchneme a ponoříme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvaříme do měkka a necháme okapat. Po vychladnutí nasekáme na drobno. Rohlíky namočíme do mléka. Na troše oleje osmahneme cibulku.
Ve velké míse smícháme máslo, sůl, rozklepnuté vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, kapustu, pepř a tolik strouhanky, aby vzniklo karbanátkové těsto. Pěkně promícháme.
Namočenou rukou tvarujeme karbanátky a obalujeme je ve strouhance.
Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje/sádla.

Jsou výborné, tak přeji dobrou chuť!


Stále mě baví výroba svíček. Baví mě vymýšlet nové "příchutě" a kombinace.

Svíčky jsou ze sójového vosku, takže nečadí a neprodukují zplodiny jako svíčky parafínové.
Díky přírodním éterickým olejům a parfémům krásně a přirozeně voní.

Vůně ylang ylang (kananga vonná) je vhodná pro udržení psychické rovnováhy.




Vonný sójový vosk lze též využít do aromalampiček.
Narozdíl od aromaolejíčků, které se přidávávají do vody, se vosk neodpařuje, neprská a může se použít opakovaně.
Nyní, v době nejrůznějších infekcí, jsem si oblíbila vosk s neuvěřitelně osvěžující vůní eukalyptu a máty.



Pokud by se vám svíčky líbily, vybírejte TADY


Přeji vám krásné dny,

Radka










 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 8. března 2017 v 7:53 | Reagovat

Krásné jaro plné energie, dobré nálady a pohody a ta kávička je vynikající bonus :-)  :-)

2 BEZD´A BEZD´A | 19. března 2017 v 21:46 | Reagovat

Moc hezké aranžmá tento mlýnek je hodně starý ale je moc hezký :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama