Červenec 2016

Mýdla z Kopečku

22. července 2016 v 0:15 Momentky

Neodolala jsem a objednala si je.


Ručně vyráběná mýdla od Monči z "U nás na kopečku".

Jsou voňavá, hebká a krásná.


Strašně moc se těším, až si s nimi poprvé namydlím ruce.
Zároveň mi ale bude trochu líto, že tím odstartuji jejich zánik...


Stále víc jsem přesvědčená, že není nad značku "Vyrobeno ručně".
Protože to většinou opravdu znamená "Vyrobeno s láskou a poctivě".
A i když to zní jako klišé, tak mi to vůbec nevadí...


Pokud byste o mýdla měli zájem, zkuste Monice napsat.
Má levandulová, měsíčková, kakaová s ovesnými vločkami, kávová, s dobromyslí, bylinková, meduňková a mátová.



Přeji vám krásné letní dny.

Radka



Šít bez jehel a nití....

8. července 2016 v 18:59 Recepty
Vážně, jde to. Nevěříte?

A je to spása pro TY z nás, které nevládneme uměním stehovat, entlovat, prošívat a zapošívat, pro TY ostudy, které naposledy šily v sedmé třídě při pracovním vyučování (látaly jsme ponožku a já dostala 4- !), pro TY, které doma NEMAJÍ ten úžasný stroj, pomocí něhož by si mohly, kdyby byly aspoň trochu co k čemu, vytvořit tolik krásných bytových a oděvních doplňků...., zkrátka pro NÁS, šicí analfabety, je tady naštěstí obchodní dům IKEA, a v ní se skrývající drobnůstka, která pouze pomocí tepla z žehličky, dokáže nemožné....


A tak jsem si dnes díky této vychytávce ušila závěs do okna bez "jahel a nití", a mohla bych tak nejspíš směle konkurovat dívce, kterou uhání onen náročný mládenec ve známé písničce "Kdyby tady byla taková panenka"....







Po tak vyčerpávajícím tvoření jsem se musela náležitě odměnit, to dá rozum.

Salát Caprese
s rajčátky, mozzarellou a bazalkou, zakapaný olivovým olejem,
byl skvělou volbou.


A nesměla samozřejmě chybět sladká tečka:

Tvarohový koláč s borůvkami


Ingredience:
  • 250g tučného tvarohu
  • 250g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250g cukru
  • 200g másla
  • 2 vejce
  • trochu citrónové kůry
Ušleháme těsto a nalijeme do formy. Poklademe borůvkami a zasypeme drobenkou (pol. mouka, máslo, cukr). Pečeme na 180°C asi půl hodiny.

Koláč výborně chutnal s naší domácí vanilkovou zmrzlinou



Prožijte krásný odpočinkový víkend,

Radka







Od řeky...

5. července 2016 v 23:33 Momentky
... jak jinak.


Vždyť jsou prázdniny...







Užívejte si každého letního dne, i když zrovna "prázdných dnů" máte nedostatek.

Slunce, teplo, dlouhé dny a vlahé, sladké večery.


Uteče to tak rychle....