Zmrzlinová

26. června 2016 v 17:26 |  Recepty
Výživoví poradci by mě možná ukamenovali...

Ale když v domácnosti řádí streptokok, není nad studenou snídani :-)



Domácí jahodová zmrzlina

Omyté jahody rozmixujeme s cukrem, promícháme se šlehačkou a směs dáme do mrazáku.
Každé dvě hodiny promícháme, dokud úplně nezmrzne.



Domácí vanilková zmrzlina

Semínka z jednoho vanilkového lusku seškrábneme a smícháme se dvěmi šlehačkami a cukrem.
V kastrůlku zahříváme pod bod varu, odstavíme a necháme zchladnout.
Zmrzlinovou směs pak dáme do mrazáku a každé dvě hodiny promícháme.



Domácí čokoládová zmrzlina

Do kastrůlku s rozehřátou šlehačkou a mlékem nalámeme tabulku hořké a tabulku mléčné čokolády. Necháme rozpustit a podle potřeby dosladíme. Vychladlou směs vložíme do mrazáku a každé dvě hodiny promícháme.



Když mě holky poprosily, abych jim koupila dobrou zmrzlinu, v obchodě jsem se trochu zděsila. Ty opravdu kvalitní jsou tedy pěkně drahé! A tak mě napadlo, zkusit zmrzlinu vyrobit doma.
První varianta byla jasná - co také s přebytky jahod, které nám už lezou ušima?
A pak jsme ještě zkusily vanilkovou a čokoládovou.
Všechny jsou skvělé.
Zkrátka, jednoduché domácí zmrzliny, bez éček a konzervantů, přesně podle naší chuti.
Už teď plánujeme výrobu dalších netradičních příchutí - začneme s arašídovou a skořicovou :-)


Přeji krásný zbytek neděle.


Radka





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana Jana | Web | 26. června 2016 v 19:54 | Reagovat

Pěkně jsi mě navnadila. Jenže jsem lenoch, takže si budu muset vystačit se zmrzkou kupovanou. ;-)

2 beallara beallara | Web | 28. června 2016 v 8:56 | Reagovat

Každý výživový poradce je také především člověk a pokud nemá úplně vymyto, dokáže pochopit, že konkrétně u Vás doma, si nějaký ten hřích můžete s přehledem dovolit...krásnou dobrou chuť :-)  :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama