Salát s petrželí

10. května 2016 v 19:07 |  Recepty
Tento salát, v němž je použita kořenová petržel, je trochu netradiční. Zaujala mě na něm především jednoduchost a možnost použití lokálních surovin. Jelikož se zelenina během přípravy dusí, poslouží tento salát i jako dietní havní jídlo. Lze jíst za tepla i za studena. Určitě si pchutnáte.



Suroviny:
  • mrkev
  • petržel
  • cuketa
  • baby špenát
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
Mrkev a petržel nakrájíme na šikmá kolečka. Dusíme je na rozehřátém oleji. Když změknou, přidáme na tenké plátky nakrájenou cuketu a česnek. Osolíme. Ještě krátce podusíme a na úplný závěr vmícháme listy špenátu.


Přeji Vám zdravou dobrou chuť Usmívající se






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Beallara Beallara | Web | 11. května 2016 v 6:55 | Reagovat

Toto mohu ráno, v poledne, večer...teplé i studené a snad se mi to nepřejí :-)

2 Jana Jana | Web | 13. května 2016 v 19:56 | Reagovat

Takovéhle zeleninové mišmaše já ráda. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama