Jablečný crumble

3. května 2016 v 21:15 |  Recepty
Crumble, to je jeden z nejjednodušších dezertů, kdy se místo těsta používá nám všem dobře známá drobenka. A i když po upečení nedrží dobře tvar, a při jeho konzumaci je třeba lžičky, je to opravdová lahoda.

Tento jablečný crumble dělala má dcera Natálka. Vtipné je, že recept našla ve své učebnici angličtiny. I když jsem z mnoha důvodů neměla velká očekávání, výsledek mě příjemně překvapil a k tomuto dezertu se budu ráda vracet :-)


Recept na jablečný crumble:
  • 3 velká jablka
  • 200g másla
  • 300g polohrubé mouky
  • 150g cukru

Jablka oloupeme a pokrájíme na plátky. Vložíme do kastrůlku, přidáme 50g cukru a dusíme v troše vody deset minut. Mouku, zbytek cukru a rozměklé máslo mezitím promícháme v drobenku. Na dno menšího pekáčku naskládáme jablka, posypeme drobenkou a pečeme na 180°zhruba půl hodiny.


Dobrou chuť!




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Beallara Beallara | Web | 4. května 2016 v 7:17 | Reagovat

Musí vyzkoušet, teď o víkendu dělal Pohlreich bezlepkovou variantu...nahradil polohrubou mouku mandlovou, což si doma může při lepším mixeru s mlýnkem udělat každý / nekupovat zbytečně drahou v obchodě, že / :-)  :-)
Děláš dobře, že kočky vedeš ke kuchyni, budou to mít v životě snažší :-)  :-)

2 Radka Radka | Web | 6. května 2016 v 18:45 | Reagovat

[1]: Z mandlové mouky jsem ještě nepekla. Musí to být dobrota. Díky za tip!!!

3 Jana Jana | Web | 8. května 2016 v 8:17 | Reagovat

Zase jeden dobrý nápad. Určitě vyzkouším. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama