Postní menu č.2

12. února 2016 v 15:39 |  Recepty
V dnešní postním menu využijeme další z deseti nejzdravějších potravin světa - špenát a lososa. Během velikonočního půstu nemusíme mít s rybou problém, protože ryba, jak známo, mezi postní jídla patřila. Stejně tak je povolený i živočišný tuk, tedy sádlo či máslo, a vlastně všechny mléčné výrobky.


Postní menu č.2:

snídaně: nastrouhané jablko, smíchané s rozmačkaným banánem a zasypané chia semínky
svačina: hrst vlašských ořechů
oběd: smetanové bramborové noky se špenátem a lososem
svačina: čokoládový tvaroh
večeře: bramboráky s naloženým zelím



Smetanové bramborové noky se špenátem a lososem
Uvaříme bramborové noky. Sekaný špenát podusíme s rozdrceným česnekem, osolíme a opepříme. Přidáme na kousky nakrájený plátek uzeného lososa. Zalijeme smetanou na vaření a vše prohřejeme, aby se spojily chutě.


Čokoládový tvaroh:
Plnotučný měkký tvaroh vyšleháme s trochou cukru do hladka. Rozdělíme do mističek a každou zalijeme hořkou čokoládou, rozpuštěnou v troše mléka.

Naložené zelí:
I když doma nemáte "kvašák", můžete si trochu zelí naložit. V zimním období, a vlastně po celý rok, pak můžete v ledničce mít bohatý zdroj vitamínů, navíc obohacený o přínosné produkty mléčného kvašení. Stačí na nudličky nakrájet čtvrtku hlávkového zelí, osolit ji, opepřit, okmínovat a přidat do ní třeba i trochu křenu. Pak směs pořádně promícháme a snažíme se z ní vymačkat co nejvíce šťávy. Vše pak pořádně upěchujeme do zavařovací sklenice. Chybí-li ve směsi šťáva, sklenici dolijeme vodou, aby vršek nebyl na suchu. Uzavřeme a dáme do ledničky. Již za pět dní máme dobré nakvašené zelí, výborné třeba k tomu dnešnímu bramboráku.



Přeji dobrou chuť.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bianca Bianca | Web | 12. února 2016 v 15:42 | Reagovat

Mňam! Vyzerá výborne, aj keď tam nie je mäso! :) Lososa  mám veľmi rada

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama