Naše štědrodenní kapustnica

23. prosince 2015 v 19:24 |  Recepty
Na Štědrý den máme k obědu pouze polévku. Co si pamatuji, vaříme zelňačku, a k ní pečeme domácí houstičky. Předloni jsem v Apetitu objevila Ihnačákův recept na slovenskou kapustnicu a od té doby vařím pouze ji. I když jsem ji okleštila o uzené, které tam má správně ještě být, je výborná a všem ji doporučuji vyzkoušet.

Slovenská kapustnica
  • lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce mleté papriky
  • hrst sušených hub předem namočených v bílém víně
  • uzená klobáska
  • 1 kg kysaného zelí
  • bobkový list, pepř, sůl
V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a bobkový list, a dusíme dokud cibule nezměkne. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a přidáme houby, nakrájenou klobásku a zelí. Podlijeme 1,5-2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme dokud zelí nezměkne.





Jako přílohu máme domácí housky. Recept najdete ZDE.



Přeji vám dobrou chuť!



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama