Hraběnčin štrůdl

10. října 2015 v 19:32 |  Recepty
Ideální obrana proti nadcházejícím splínům z mlhavých dnů, je dát si něco dobrého na zub.

Hraběnčin štrůdl je výborný a navíc do něj můžete zpracovat to, čeho teď v zahradách přebývá - jablka a ořechy. Velmi chutná i dětem, kterým klasický štrůdl moc nejede. Po těchto řezech se u nás jen zaprášilo...



Hraběnčin štrůdl

těsto:
450g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
150g moučkového cukru
200g másla (Hery)
4 žloutky

náplň:
asi 1kg jablek
vlašské ořechy
rozinky
mletá skořice
cukr, pokud jsou jablka kyselejší

sníh:
4 bílky + moučkový cukr

Vypracujeme těsto a 1/3 dáme do mrazáku. 2/3 těsta vyválíme na plech. (Je také možné dát i tyto dvě třetiny do mrazáku a pak je na dno vymazaného plechu nahrubo nastrouhat.) Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto, posypeme skořicí, ořechy, rozinkami a případně trochu pocukrujeme. Zakryjeme ušlehaným sněhem. Navrch pak nastrouháme zbylou 1/3 těsta. Pečeme na 180°.


Dobrou chuť!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Pavel Pavel | E-mail | Web | 11. října 2015 v 0:14 | Reagovat

Zítra upečeme. DÍK, Pavel

2 Beallara Beallara | Web | 11. října 2015 v 19:09 | Reagovat

Právě peču jablečný koláč s čokoškou nahoře, toto si zapíšu a zkusím...

3 Janka Janka | E-mail | Web | 11. října 2015 v 22:13 | Reagovat

Hned vyzkouším. Jablek máme na rozdávání a ořechů taky. A mlsná jsem dost.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama