Zelňáky

10. června 2015 v 7:00 |  Recepty
Ze všech jídel mám nejraději ta nejjednodušší, ta, která se skládají jen z několika málo ingrediencí. Jsou dobrá, jednoduchá na přípravu, levná, a jejich chutě se zkrátka neomrzí... Někdy přemýšlím, že by se mi, co se týče stravování, žilo dobře na českém venkově někdy před sto lety. Maso v neděli, jinak kaše, chleba s tvarohem, husté zeleninové polévky, brambory na loupačku, placky a nebo třeba... zelňáky.

Zkusila jsem je vlastně poprvé a vůbec nechápu, že jsem je neobjevila dřív. Jsou tak strašně jednoduché, že jsem ani nevěřila, že by mohly být dobré. Jenže se opět potvrdila stará pravda, že v jednoduchosti je síla. Zelňáky jsou super!


Na jejich výrobu potřebujete pouze kysané zelí (vymačkané od vody), hladkou mouku a sůl.
Lžící vytvoříme placičky a smažíme do zlatova na sádle.
Zapíjíme pivem :-)

Dobrou chuť!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Beallara Beallara | Web | 10. června 2015 v 8:03 | Reagovat

Mohla bych požádat o poměr surovin nebo děláš od oka jako bramboráky.Já si zelňáky nebo cibuláky chodím kupovat do zdravé výživy, mají je tam pečené...

2 Radka Radka | Web | 10. června 2015 v 11:48 | Reagovat

[1]: Simčo, dělala jsem je od oka, ale mouka a zelí jsou tak půl na půl. Soli stačí trocha, protože zelí už ochucené je. A vidíš - máš dobrý tip na zdravější alternativu - upéct je.

3 Beallara Beallara | Web | 11. června 2015 v 7:15 | Reagovat

A když to pak uhasím jedním pěkně vychlazeným...kaloricky to vyjde na stejno...

4 Eva Eva | Web | 11. června 2015 v 18:43 | Reagovat

Vypadají lahodně jistě byly moc dobré Měj se

5 Radka Radka | Web | 11. června 2015 v 22:24 | Reagovat

[4]: Evi, hned zmizely :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama