Salát z bílé ředkve

26. května 2015 v 20:13 |  Zdraví
Bílou ředkev jsem v kuchyni zatím dost opomíjela - nějak jsem si s ní neuměla poradit. Moje škoda, protože je, jak jsem nyní zjistila, úžasná, dá se použít ve studené i teplé formě a představuje pro mě příjemné zpestření ve zdravém stravování.
Jako každá zelenina, má i bílá ředkev dobrý vliv na naše zdraví. Vyčetla jsem o ní, že:
  • má pozitivní vliv na funkci jater
  • je vhodná při zácpách
  • pomáhá proti bolestem hlavy
  • zlepšuje funkci žlučníku
  • čistí střeva
  • snižuje cholesterol
Teď na jaře automaticky preferuji syrovou stravu - a tak předkládám recept na jednoduchý, ale nesmírně svěží salát:

Bílou ředkev nastrouháme na hrubo a bohatě zasypeme nakrájenou pažitkou.
Chcete-li, aby to mělo větší říz, přidejte ještě cibuli.
Zálivku uděláme ze šťávy 1/2 citronu, lžíce medu a bylinkové soli.

Salát je díky ředkvi lehce pikantní a hodí se k masu, smaženým plackám, nebo jen tak.


Dobrou chuť!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 27. května 2015 v 6:12 | Reagovat

Mňam...máš opět pravdu, opomíjím jí, skutečně jsem nevěděla co s ní, ráda si jí nakrajím na chléb s Lučinou, ale to je tak celé....

2 Blanka Blanka | Web | 27. května 2015 v 17:02 | Reagovat

Bílou ředkev,nebo spíš bílé ředkvičky jsem si letos poprvé zasela.Už je sklízíme a nejraděj je máme na chlebu s máslem.
V obchodě jsem viděla ředkve jiných rozměrů a ty by na ten tvůj salátek byly.Příště jednu přihodím do košíku a vyzkouším.

3 Radka Radka | Web | 27. května 2015 v 20:25 | Reagovat

[1]: Simčo, je fajn, že člověk pořád může objevovat něco nového :-)

[2]: Blani, moc ti přeju, že si můžeš zeleninu sama pěstovat. Tyto ředkve jsou původem z Egypta - nevím, třeba by nakonec vzešly i u nás :-)

4 Jana Jana | Web | 28. května 2015 v 19:14 | Reagovat

Radu, určitě vyzkouším. Jednou jsem tuhle ředkev vypěstovala ze semínek a byla moc dobrá. Dávala jsem ji na chleba s máslem nebo nastrouhanou do zeleninového salátu.

5 Jitka Jitka | E-mail | 27. října 2015 v 13:03 | Reagovat

Děkuji za skvělý a jednoduchý recept, teď na podzim se mi bude hodit!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama